در صورت تمایل به مشاوره رایگان، استعلام نرخ و سفارش تلفنی، شماره همراه خود را برای ما ارسال نمایید تا در اسرع وقت تماس حاصل گردد.
رشد کرایه حمل دریایی در دنیا و کمبود کانتینر
شما اینجا هستید : خانه » اخبار » رشد کرایه حمل دریایی در دنیا و کمبود کانتینر
علیرضا چشمجهان کارشناس حمل و نقل کانتینر به آنالیز دلایل افزایش اجرت حمل دریایی برای محمولات کانتینری و تبعات آن پرداخت و توضیح داد: از آنجا که درخواست برای جابجایی کالا از ظرفیت کشتیها و کانتینرهای موجود در مراکز جهانی تولید و توزیع کالا بیشتر شده ، شاهد رشد کرایه حمل دریایی در دنیا بوده و رقابتی ناعادلانه بین صاحبان کالاهای تجاری ایجاد شده است.
دلیل افزایش و رشد کرایه حمل دریایی در دنیا
رقابت بین ارسال کنندگان کالا خود عاملی بر افزایش کرایه حمل شده است. چشم جهان گفت: در شرایط فعلی اگرچه صاحبان محمولات بزرگتر نسبت به گذشته اجرت جابجایی بیشتری را می پردازند، اما با توجه به حجم مبادلات زیادشان و قراردادهای بلند مدتی که با کریرها دارند از قیمتهای به مراتب بهتری نسبت به صاحبان کالای کوچکتر بهرمند هستند. این کارشناس حمل و نقل کانتینری افزود: در چنین اوضاعی افزایش ظرفیت حمل بار با کانتینر نیز مقدور نیست زیرا همه آنها تقریبا از قبل تکمیل شده و کارشناسان معتقدند بخشی از کمبود ظرفیت کانتینرهای موجود در حوزه حمل و نقل نبوده و ناشی از مشکلات در رساندن کانتینرهای خالی به محلهایی که در آنها شدت تقاضا وجود دارد است . وی گفت: در مدت زمان کوتاه، تنها دلیلی که میتواند بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند، کاهش درخواست است زیرا افزایش اجرت جابجایی باعث خروج صاحبان کالای کوچکتر از بازار رقابت می شود.
رویکرد استفاده از کشتیهای چندمنظوره در کمبود کشتیهای کانتینری این کارشناس اظهار کرد: برخی از صاحبان کالا در تلاش میکنند تا در جابجایی بعضی از کالاهای خود از چین به سمت بنادر اروپایی، به جای استفاده از کشتیهای کانتینری، از کشتیهای چندمنظوره استفاده کنند تا راه فراری از وضعیت کنونی که یافتن کانتینر و فضای خالی در کشتی ها سخت تبدیل شده است، فراهم شود.
هزینه انبارداری و دیرکرد استرداد کانتینرها ۲ برابر شد چشمجهان افزود: تقریبا هزینههای انبارداری کانتینرها در۲۰ بندر کانتینری برتر دنیا تا ۱۰۴٪ در قیاس با سال قبل افزایش داشته است. وی ادامه داد: حقیقت این است که اولیاء امور حمل و جابجایی ها بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ از ظرفیت کانتینرها و کشتیهای خود سود گرفتهاند، آن هم در زمان فقدان خدمه بخاطر کرونا، افزایش قوانین زیست محیطی و انواع چالش های عملیاتی دیگر. در هر صورت حمل کنندگان حق دارند که قیمت مناسب برگشت نقدینگی بر داراییهای خود را تجربه کنند، در واقع هر زمان که این حوزه توانست درآمد مناسب برای تعمیر و نگهداری حمل و نقل، پرداخت حقوق کارگران، افزایش ظرفیت و سرمایهگذاری در تکنولوژی را به دست بیاورد، اوضاع بهتر خواهد شد.