در سال گذشته با کاهش در رسوب کالا در بنادر مواجه بوده ایم؛ اما به هر حال کالاهای رسوبی زودتر باید تخلیه شوند و مورد استفاده عموم قرار بگیرند؛ این در حالی است که رسوب کالا در بنادر کشور، در حال حاظر حدود ۶۲۰ هزار تن است؛ ضمن اینکه ۱۷ هزار TEU کانتینر که در حال هماهنگی با سازمانهای ذیربط است تا از بنادر کشور تخلیه شوند.
به گفته ی معاون سازمان بنادر و دریانوردی، خروج کالای رسوبی به تسریع تخلیه و بارگیری کشتیها کمک میکند، همچنین از دموراژ کشتیها در بنادر جلوگیری خواهد کرد؛ این در شرایطی است که کل تخلیه و بارگیری بنادر کشور ۵۰ میلیون تن در سال جاری است.
بنادر در شرایط سخت تحریم و کرونا کمک شایانی به کشور کردند و تخلیه و بارگیری کالا به صورت روان در بنادر در حال انجام است؛ به عنون مثال در بندر بوشهر ۱.۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری کالا اتفاق افتاده و انواع کالا در این بندر تخلیه و بارگیری میشوند و نسبت به گذشته رشد ۲۴ درصدی دارد.
با وجود فشار غرب، تخلیه و بارگیری کالا در بنادر به صورت روان در حال انجام است؛ به نحوی که در بخش تأمین تجهیزات، فشارهایی از سوی کشور آمریکا وجود دارد. ۵۰ میلیون تن تخلیه و بارگیری کالا در چند ماه اخیر در بنادر کشور نشان از رشد و توسعه این بنادر دارد.
در حال حاضر پروژههای زیادی نیز در حال بررسی است تا قرارداد جذب سرمایه گذار برای آنها منعقد شود، در حوزه جذب سرمایه گذاری در کل بنادر کشور ۱۳ هزار میلیارد تومان در چند سال اخیر جذب شده و در کل ۱۶ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه گذار داریم.
در سال های اخیر در برخی از بنادر با کاهش تخلیه و بارگیری و در برخی بنادر با افزایش تخلیه و بارگیری مواجه هستیم.
سازمان بنادر و دریانوردی در انواع کنوانسیونها (بیش از ۳۰ کنوانسیون) عضو است که در این باره میتوان به کنوانسیون OPRC و کنوانسیون جلوگیری از آلودگی نفتی اشاره کرد. از این رو این سازمان در هر پروژه مطالعات زیست محیطی را اجرا میکند .
منبع خبر: خبرگزاری مهر