برای حل موضوع مجوز ترخیص کالاها درگمرک کیش، با توجه به تهیه ی گزارشی از روابطعمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش، سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش،براساس ماده ۱۵قانون صادرات و واردات، برای صدورمجوز فعالیت واردکنندهها و ترخیصکنندگان کالا، دستورات لازم صادرکردند، در نتیجه وارد کنندگان و ترخیص کنندگان کالا بعد از زمان حدود ۳سال، روز یکشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۳ کالاهای خود را ازگمرک ترخیص کردند.
سرپرست مدیریت توسعه تجارت کیش،آقای محمد پازکی، با اشاره به قانون مقررات صادرات و واردات کالا در مناطق آزاد و آییننامه اخذ عوارض ورود کالا،برای مجوز ترخیص کالاها بیان کردند:
حداقل قیمت عوارض کالا برای بیشتر محصولات ۵ درصد است که در سال های گذشته به علت افزایش نرخ ارز، تصمیم به دریافت عوارض به قیمت پایینتر و به نرخ ۱.۵درصد شده بود اما دستگاههای نظارتی نسبت به این تصمیم، ایراد وارد کردند وعلیرغم اینکه این تصمیم برای حمایت از سرمایهگذاران گرفته شده بود،رعایت حداقل مبلغ را الزامی دانستند و بر این اساس میانگینی را محاسبه و مبلغ مابهالتفاوت را به واردکنندهها و ترخیصکنندهها تحمیل کردند.
وی با بیان این مطلب که مجوز ترخیص کالاهای فعالیت کنندگان به علت بدهیهای آنها، صادر نمیشد ادامه داد: پس از ارایه گزارشی به سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، دستور بررسی به مدیر حقوقی سازمان داده ومشخص شد که این کوتاهی، به استناد ماده ۱۵ مقررات صادرات کالا و واردات کالا متوجه واردکنندهها و ترخیصکنندهها نیست؛ بلکه دستور صدور مجوزهای فعالیت آنان را اجرا کرد.
آقای پازکی همچنین افزودند: این مشکل در دو سال گذشته، باعث اختلال در واردات کالاهای ترخیصکنندهها شد بود، و متاسفانه این افراد مشمول مالیات فعالیت بدون مجوز میشدند که پس از دو سال پیگیری با دستور مستقیم اقای محمدرضا نوایی لواسانی، حل و فصل شد و دستور صدور مجوز فعالیت واردکنندهها و صادرکنندههایی را که مشمول این بدهیها شده بودند، صادر شد.
همچنین ایشان افزودند: افرادی که در مدت دوسال فاقد مجوز بودند، ترخیص تمام کالاهای خود را به اشخاصی که مجوز جدید و بدون بدهی داشتند،واگذار می کردند. که متاسفانه این کار، هم هزینههایی مضاعف را به آنها تحمیل میکرد و هم روند واردات و ترخیص کالا را کند کرده بود که خوشبختانه اکنون ترخیصها در حال انجام است و این افراد با مجوز فعالیت اقدام به ترخیص کردند.
جناب آقای پازکی، تعداد این افرادی که مجوز ترخیص کالاهایشان را ندارند، را 17 نفر اعلام کردند و گفتند: برخی از این افراد، شخصی و برخی دیگر نیز شامل شرکتهای نفتی هستند. همچنین ایشان نرخ ترخیص کالاها را۵٪ اعلام کردند، و تصریح کرد: براساس ماده ۱۵ و گزارش معاونت حقوقی سازمان این مابهالتفاوت شامل واردکنندگان و ترخیصکنندگان نمیشود.
آقای احمد رجب پور،سرپرست جدید معاونت توسعه و مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش، با ابراز رضایت از حل مشکلات مجوز ترخیص کالاهای واردکنندگان، این طرحها را عاملی برای ترغیب و تشویق تاجران برای ترخیص کالاها ازگمرک کیش دانست و اظهار کردند: این مشکلات نزدیک به سه سال و در دوره ی مدیریت های قبلی سازمان، بارها ارایه و مطرح شده بود اما متاسفانه لاینحل مانده و مشکلات عدیدهای را ایجاد کرده بود.
طاهری یکی از واردکنندگان کالا در کیش که با دستور سرپرست سازمان، به ترخیص کالاهای خود مشغول بود، خسارت های وارد شده به گروه تجاری خود را اینگونه اعلام کرد:
وقتی بار و کالاها به صورت قطعی ترخیص میشود، هزینه گمرک آن شامل ۵ درصد می شود اما سازمان در طرحی تشویقی برای کسانی که بار تبصرهای جهت سرزمین اصلی وارد میکردند، به میزان ۲۵درصد آن، معافیت از عوارض در نظر گرفته بود؛ که آن تخفیفها نیز همه در قالب بدهی به تاجران تحمیل می شد.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت جدید سازمان با قاطعیت، اجرای قانون را پیگیری کرد، گفت: این افراد نماینده بیش از ۲۰۰ بهرهبردار بودند و مشکلات بینشان از دیگر مشکلات پیشآمده است.
آقای زمانی یکی دیگر از واردکنندههای کالا به کیش نیز به مشکلات مالیاتی و مجوز ترخیص کالاهای این گروه اشاره کرد و با بیان این مطلب که معافیتهای تشویقی خود را از نیز دست دادهبود از رفع این مشکل بعد از دو سال با دستور مدیرعامل ابراز رضایت کرد.
منبع: خبرگزاری مهر