سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: زعفران یکی از کالاهای با ارزش و منحصر به فرد ایرانی است که از گذشته تا به امروز قابلیت صادرات را داشته است و بیشتر مراحل تولید آن (حدود 90 درصد) در کشور خودمان صورت می گیرد. در دنیا 122 هزار هکتار زمین زیر کشت زعفران در دنیا قرار دارد که از این مجموع 115 هزار هکتار آن به ایران تعلق دارد که عملا ایران 94 درصد زعفران دنیا را تامین می کند.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک گفت: زعفران ها به دو صورت فله و پودر، در بسته بندی زیر ۳۰ گرم و بالای ۳۰ گرم با کد تعرفههای ۰۹۱۰۲۰۱۰، ۰۹۱۰۲۰۳۰و۰۹۱۰۲۰۹۰ صادر شده است.
در 8 ماه نخست سال 99 زعفران ایران به 53 کشور صادر شده است که در این میان 80 درصد وزن و 84 درصد ارزش دلاری آن تنها به پنج کشور اختصاص داشته است. مجموع صادرات زعفران در حدود ۱۹۲ هزار و ۳۴ کیلوگرم به ارزش دلاری ۱۱۷ میلیون و ۵۱۱ هزار و ۳۳ دلار بوده است. 5 کشور اصلی وارد کننده زعفران ایرانی به شرح زیر است.
این کشور های به ترتیب بزرگترین خریداران زعفران ایرانی در 8 ماه نخست سال 99 بوده اند. رتبه ششم تا دهم خرید زعفران به کشور های عمان با بیش از ۵.۶ میلیون دلار، کویت با ۲.۷ میلیون دلار، قطر با ۱.۹ میلیون دلار، ماکائو با ۱.۴ میلیون دلار و تایوان با ۱.۲ میلیون دلار اختصاص دارد.
دیگر کشور های وارد کننده زعفران به این شرح است: ویتنام، فرانسه، ایتالیا، استرالیا، بحرین، سوئد، هلند، بلژیک، انگلستان، کانادا، آلمان، هند، سوئیس، مالزی، ترکیه، عراق، اندونزی، پرتغال، ژاپن، آفریقای جنوبی، دانمارک، یونان، تایلند، سنگاپور، کره جنوبی، اتریش، روسیه، نیوزیلند، موریس، آذربایجان، فیلیپین، لهستان، نروژ، رومانی، کنیا، لبنان، استونی، اسلواکی، بلغارستان، پاکستان، کرواسی، آمریکا و قزاقستان، به ترتیب از دیگر خریداران زعفران ایرانی بودند.
منبع: خبرگزاری مهر