سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه مشکل این است که مقصد نهایی یک سری از کالاها تغییر میکند و هیچ نظارتی از طرف وزارت صمت در آن نمیشود، گفت: سامانه انبارهای گمرک از ۲۱ اسفند ۹۸ براساس توافق با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صمت دیگر مسئولیتی برای ترخیص کالا ندارد و مسئولیت با سامانه جامع انبارها است.
هدف از ایجاد این سامانه شناسایی تمام انبار ها و مراکز نگهداری کالا است و همچنین راحت کردن مراحل اداری ترخیص کالا تا در نهایت با قاچاق کالا و احتکار در انبارهای کشور جلوگیری شود. ترخیص کالا، قفل سیستمی شده است و گمرک زمانی میتوانند کالا را ترخیص کنند که سامانه جامع انبارها، انبار مورد نظر راتایید کند.
شرط ترخیص کالا ثبت انبار در سامانه جامع انبارهای وزارت صمت است و سامانه گمرک انبارداری نیست بلکه مربوط به حسابرسی پس از ترخیص کالا و مدیریت ریسک است که اگر وزارت صمت این اطلاعات را نیز به ما بدهد دیگر نیازی به این سامانه نداریم.
در ادامه سخنگوی دولت گفت: ما اطلاعات را به سامانه جامع توسعه تجارت میدهیم و این سامانه موظف است دادهها را به سامانه بازارگاه بدهد. از ۲۹ خرداد، وزارت جهاد کشاورزی، به صورت فیزیکی به کسانی که ثبت کالا در بازارگاه داشتند مجوز ترخیص میداد، و گمرک نیز آن را اعمال میکرد، با هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای دی با تأیید موضوع قرنطینه در سامانه جامع گمرک از سوی وزارت جهاد، به معنای تایید سامانه بازارگاه نیز خواهد بود.زمانی که کالا از گمرک خارجی میشود گمرک مسئولیتی ندارد و وظیفه برعهده سامانه جامع انبارهای وزارت صمت است.
وی افزود: پس از خروج کالا از گمرک اطلاعات سامانه جامع تجارت به سامانه جامع انبارها داده میشود و به زودی سامانه جامع تجارت به سامانه جامع انبار ها متصل میشود.
منبع: خبرگزاری مهر